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Monographie, Sammelwerk oder Erstveröffentlichung zugänglich unter
URN: urn:nbn:de:0111-pedocs-209827
DOI: 10.25656/01:20982
URN: urn:nbn:de:0111-pedocs-209827
DOI: 10.25656/01:20982
Titel |
Sprouting entrepreneurs. Teacher's manual. Gauteng Province, South Africa. Grade 5 to 12 |
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Autoren | Forcher-Mayr, Matthias; Mahlknecht, Sabine |
Originalveröffentlichung | Johannesburg : BMBWF 2020, 134 S. |
Auflage | revised version |
aktualisierte Version von: | Sprouting entrepreneurs. Teacher's manual, Eastern Cape Province, South Africa. Grade 5 to 12 |
veraltete Version von: | Teaching entrepreneurship through school gardens. Developing and implementing ideas for a sustainable future. Sprouting entrepreneurs teacher's manual. Grade 5-12 |
Dokument | Volltext (255.360 KB) |
Lizenz des Dokumentes | Deutsches Urheberrecht |
Schlagwörter (Deutsch) | Fachdidaktik; Geographieunterricht; Wirtschaftskunde; Landwirtschaftlicher Unterricht; Ernährungserziehung; Entwicklungszusammenarbeit; Schulgarten; Schule; Standort; Sozialraum; Soziale Benachteiligung; Informelles Lernen; Sekundarstufe I; Sekundarstufe II; Nachhaltige Entwicklung; Unterricht; Südafrika <Staat> |
Teildisziplin | Schulpädagogik Fachdidaktik/fächerübergreifende Bildungsthemen |
Sonstige beteiligte Institutionen | Austrian Federal Ministry of Education, Science and Research (BMBWF) [Hrsg.] |
Dokumentart | Monographie, Sammelwerk oder Erstveröffentlichung |
ISBN | 978-0-620-87813-5; 9780620878135 |
Sprache | Englisch |
Erscheinungsjahr | 2020 |
Begutachtungsstatus | (Verlags-)Lektorat |
Abstract (Englisch): | Sprouting Entrepreneurs was originally developed for disadvantaged rural schools in the Eastern Cape province, South Africa. The project was recently extented to urban/rural schools in Gauteng province and beyond. It centres around the concept of the school-based Entrepreneurship Learning Garden. Learners plan their garden creatively, plant, overcome challenges, harvest, market and sell an edible product together. They tackle key areas of entrepreneurship education, defined as spotting opportunities and turning ideas into action through which financial, social, cultural, civic and ecological value is created. Additional learning outcomes focus on healthy nutrition and food security, gardening as a vocational skill and personal development. Sprouting Entrepreneurs combines the Entrecomp framework with the capability approach and emphasises a focus on non-financial value creation in entrepreneurship education. (Authors) |
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Eintrag erfolgte am | 06.11.2020 |
Quellenangabe | Forcher-Mayr, Matthias; Mahlknecht, Sabine: Sprouting entrepreneurs. Teacher's manual. Gauteng Province, South Africa. Grade 5 to 12. Johannesburg : BMBWF 2020, 134 S. - URN: urn:nbn:de:0111-pedocs-209827 - DOI: 10.25656/01:20982 |