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Original Title
Ernährungsbildung in der Schulverpflegung. Herausforderungen und Chancen aus fachdidaktischer Sicht
Parallel titleNutrition education in school catering. Challenges and opportunities from a subject didactic point of view
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SourceHaushalt in Bildung & Forschung 9 (2020) 2, S. 20-35 ZDB
Document  (267 KB)
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Keywords (German)
sub-discipline
Document typeArticle (journal)
ISSN2193-8806; 2196-1662; 21938806; 21961662
LanguageGerman
Year of creation
review statusPeer-Reviewed
Abstract (German):Mit Einführung der Ganztagsschule in Deutschland verschwimmen die Grenzen zwischen formaler, non-formaler und informeller Bildung; dies zeigt sich u. a. in der Schulverpflegung. Die Fachdidaktik "Ernährung & Konsum" ist folglich angefragt, inwieweit sie die Schulverpflegung als Möglichkeit der Ernährungsbildung, auch im Sinne einer Esskulturbildung, untersucht und konzipiert. Der Beitrag zeigt hier sowohl grundsätzliche Überlegungen als auch beispielhafte Anregungen auf. (DIPF/Orig.)
Abstract (English):With introducing all-day schooling in Germany, the boundaries between formal, non-formal and informal education have become blurred; this is evident in school catering, for example. The subject didactics "Nutrition & Consumption" is therefore asked to what extent it investigates and conceives school catering as a possibility of nutrition and also of eating culture education. The contribution shows both basic considerations and exemplary suggestions. (DIPF/Orig.)
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Date of publication28.06.2022
CitationBender, Ute: Ernährungsbildung in der Schulverpflegung. Herausforderungen und Chancen aus fachdidaktischer Sicht - In: Haushalt in Bildung & Forschung 9 (2020) 2, S. 20-35 - URN: urn:nbn:de:0111-pedocs-246609 - DOI: 10.25656/01:24660; 10.3224/hibifo.v9i2.02
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