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Original Title
NiB-Scout – Lernarrangements im Bäckerhandwerk zur Förderung nachhaltigkeitsorientierter beruflicher Handlungskompetenzen
Parallel titleNiB-Scout - learning arrangements in the bakery trade for the promotion of sustainability-oriented vocational competencies
Authors
SourceHaushalt in Bildung & Forschung 9 (2020) 3, S. 99-115 ZDB
Document  (2.310 KB)
License of the document Lizenz-Logo 
Keywords (German)
sub-discipline
Document typeArticle (journal)
ISSN2193-8806; 2196-1662; 21938806; 21961662
LanguageGerman
Year of creation
review statusPeer-Reviewed
Abstract (German):Mit dem Projekt NiB-Scout soll die ausbildungsorientierte Verankerung von Nachhaltigkeitsaspekten im Bäckerhandwerk geleistet werden. In dem Beitrag werden das domänenspezifische Nachhaltigkeitsverständnis, der damit verbundene Kompetenzansatz sowie der methodisch-didaktische Ansatz anhand eines Best Practice Beispiels vorgestellt. (DIPF/Orig.)
Abstract (English):The NiB-Scout project aims to anchor sustainability aspects in the bakery trade in a training-orientated manner. In this paper, the domain-specific understanding of sustainability, the associated competence approach, and the methodological-didactical approach are presented using a best practice example. (DIPF/Orig.)
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Date of publication09.12.2022
CitationApelojg, Benjamin; Hochmuth, Jörg; Röhrig, Anne: NiB-Scout – Lernarrangements im Bäckerhandwerk zur Förderung nachhaltigkeitsorientierter beruflicher Handlungskompetenzen - In: Haushalt in Bildung & Forschung 9 (2020) 3, S. 99-115 - URN: urn:nbn:de:0111-pedocs-255215 - DOI: 10.25656/01:25521; 10.3224/hibifo.v9i3.07
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