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Original Title
Klimafreundliche Ernährungsbildung. Kompetenzorientierte Ansätze, Methoden und Herausforderungen im Kontext lebenslangen Lernens
Parallel titleClimate-friendly nutrition education. Competence-oriented approaches, methods and challenges in the context of lifelong learning
Authors
SourceHaushalt in Bildung & Forschung 11 (2022) 4, S. 40-56 ZDB
Document  (266 KB)
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Keywords (German)
sub-discipline
Document typeArticle (journal)
ISSN2193-8806; 2196-1662; 21938806; 21961662
LanguageGerman
Year of creation
review statusPeer-Reviewed
Abstract (German):Der Beitrag nimmt Bezug auf eine inklusive Ernährungsbildung. Es werden konkrete Ansätze für eine Verbesserung der gesellschaftlichen Teilhabe durch differenzierte kompetenz- und subjektorientierte Lernarrangements anhand von zwei lebensweltorientierten Praxisbeispielen aufgezeigt: die Mitmach-Küche für die Tafel-Kundschaft sowie Lecker Deutsch als Konzept für Menschen mit Migrationshintergrund und gering Literalisierte. (DIPF/Orig.)
Abstract (English):The article refers to inclusive nutrition education. Concrete approaches for improvement of social participation through differentiated competence- and subject-oriented learning arrangements are shown based on two lifeworld-oriented practical examples: the Mitmach-Küche (Participatory Kitchen) for food bank customers and Lecker Deutsch (Yummy German) as a concept for people with a migration background and low literacy levels. (DIPF/Orig.)
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Date of publication10.02.2023
CitationLüder, Vanessa; Lütjen, Katrin; Johannsen, Ulrike: Klimafreundliche Ernährungsbildung. Kompetenzorientierte Ansätze, Methoden und Herausforderungen im Kontext lebenslangen Lernens - In: Haushalt in Bildung & Forschung 11 (2022) 4, S. 40-56 - URN: urn:nbn:de:0111-pedocs-261384 - DOI: 10.25656/01:26138; 10.3224/hibifo.v11i4.04
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