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Original Title
Gemüseverzehr von Hochschulangehörigen. Vom Wissen und Handeln
Parallel titleVegetable consumption among university members. From knowledge and action
Authors
SourceHaushalt in Bildung & Forschung 10 (2021) 1, S. 82-95 ZDB
Document  (278 KB)
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Keywords (German)
sub-discipline
Document typeArticle (journal)
ISSN2193-8806; 2196-1662; 21938806; 21961662
LanguageGerman
Year of creation
review statusPeer-Reviewed
Abstract (German):Obwohl Hochschulangehörige die Empfehlung für den Gemüseverzehr größtenteils kennen, wird diese im Mittel deutlich unterschritten. Ein Großteil ist unmotiviert, die Empfehlung zu erreichen. Zudem zeigt sich eine Diskrepanz zwischen tatsächlichem und selbsteingeschätztem Gemüseverzehr. Es ergibt sich die Notwendigkeit nach einer lebensweltbezogenen praxisorientierten Auseinandersetzung mit dem Thema Gemüse sowie einer Umsetzung von verhältnispräventiven Maßnahmen. (DIPF/Orig.)
Abstract (English):Although university members are largely aware of the recommendation for vegetable consumption, the intake is significantly below the recommendation. A large proportion is unmotivated to achieve the recommendation. In addition, there is a discrepancy between actual and self-assessed vegetable consumption. There is a need for a practical, setting-based approach to the topic of vegetables and the implementation of environmental preventive measures. (DIPF/Orig.)
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Date of publication21.03.2024
CitationNössler, Carolin; Lührmann, Petra: Gemüseverzehr von Hochschulangehörigen. Vom Wissen und Handeln - In: Haushalt in Bildung & Forschung 10 (2021) 1, S. 82-95 - URN: urn:nbn:de:0111-pedocs-292417 - DOI: 10.25656/01:29241; 10.3224/hibifo.v10i1.06
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