details
Article (journal) accessible via
URN: urn:nbn:de:0111-pedocs-246621
DOI: 10.25656/01:24662; 10.3224/hibifo.v9i2.04
URN: urn:nbn:de:0111-pedocs-246621
DOI: 10.25656/01:24662; 10.3224/hibifo.v9i2.04
Original Title |
Auf den Geschmack gekommen. Soziale und geschlechtsspezifische Dimensionen einer zeitgemäßen Schulverpflegung |
---|---|
Parallel title | Getting a taste for it. Social and gender-specific dimensions of contemporary school catering |
Author | Meier-Gräwe, Uta |
Source | Haushalt in Bildung & Forschung 9 (2020) 2, S. 49-59 |
Document | full text (262 KB) |
License of the document | |
Keywords (German) | Ernährungserziehung; Schule; Schulverpflegung; Geschlechtsspezifik; Sozialisation; Ernährung; Soziale Partizipation; Versorgung; Familie; Mutter; Berufstätigkeit; Geschlechterrolle; Deutschland |
sub-discipline | Curriculum and Teaching / School Pedagogy Social Work and Social Pedagogy |
Document type | Article (journal) |
ISSN | 2193-8806; 2196-1662; 21938806; 21961662 |
Language | German |
Year of creation | 2020 |
review status | Peer-Reviewed |
Abstract (German): | Ausgangspunkt des Beitrags sind die derzeitigen Rahmenbedingungen der Schulverpflegung in Deutschland. Es wird dargestellt, warum diese derzeit keineswegs hinreichend sind, um die vielfältigen sozialen und geschlechtsbezogenen Gestaltungserfordernisse des Essalltags an Schulen zu berücksichtigen und konsistent in den schulischen Bildungsauftrag zu integrieren. (DIPF/Orig.) |
Abstract (English): | The starting point of this article is the current framework of school catering in Germany. It will be shown why these are currently by no means sufficient to take into account the diverse social and gender-related requirements of everyday school life and to integrate them consistently into the school's educational mission. (DIPF/Orig.) |
other articles of this journal | Haushalt in Bildung & Forschung Jahr: 2020 |
Statistics | Number of document requests |
Checksums | checksum comparison as proof of integrity |
Date of publication | 28.06.2022 |
Citation | Meier-Gräwe, Uta: Auf den Geschmack gekommen. Soziale und geschlechtsspezifische Dimensionen einer zeitgemäßen Schulverpflegung - In: Haushalt in Bildung & Forschung 9 (2020) 2, S. 49-59 - URN: urn:nbn:de:0111-pedocs-246621 - DOI: 10.25656/01:24662; 10.3224/hibifo.v9i2.04 |