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Original Title
Auf den Geschmack gekommen. Soziale und geschlechtsspezifische Dimensionen einer zeitgemäßen Schulverpflegung
Parallel titleGetting a taste for it. Social and gender-specific dimensions of contemporary school catering
Author
SourceHaushalt in Bildung & Forschung 9 (2020) 2, S. 49-59 ZDB
Document  (262 KB)
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Keywords (German)
sub-discipline
Document typeArticle (journal)
ISSN2193-8806; 2196-1662; 21938806; 21961662
LanguageGerman
Year of creation
review statusPeer-Reviewed
Abstract (German):Ausgangspunkt des Beitrags sind die derzeitigen Rahmenbedingungen der Schulverpflegung in Deutschland. Es wird dargestellt, warum diese derzeit keineswegs hinreichend sind, um die vielfältigen sozialen und geschlechtsbezogenen Gestaltungserfordernisse des Essalltags an Schulen zu berücksichtigen und konsistent in den schulischen Bildungsauftrag zu integrieren. (DIPF/Orig.)
Abstract (English):The starting point of this article is the current framework of school catering in Germany. It will be shown why these are currently by no means sufficient to take into account the diverse social and gender-related requirements of everyday school life and to integrate them consistently into the school's educational mission. (DIPF/Orig.)
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Date of publication28.06.2022
CitationMeier-Gräwe, Uta: Auf den Geschmack gekommen. Soziale und geschlechtsspezifische Dimensionen einer zeitgemäßen Schulverpflegung - In: Haushalt in Bildung & Forschung 9 (2020) 2, S. 49-59 - URN: urn:nbn:de:0111-pedocs-246621 - DOI: 10.25656/01:24662; 10.3224/hibifo.v9i2.04
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