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URN: urn:nbn:de:0111-pedocs-246654
DOI: 10.25656/01:24665; 10.3224/hibifo.v9i2.07
URN: urn:nbn:de:0111-pedocs-246654
DOI: 10.25656/01:24665; 10.3224/hibifo.v9i2.07
| Original Title |
Elemente der Erlebnisgastronomie im fachpraktischen Unterricht gastgewerblicher Ausbildungsberufe |
|---|---|
| Parallel title | Elements of event gastronomy in the practical teaching of catering professions |
| Authors |
Bredeck, Lina;
Kastrup, Julia |
| Source | Haushalt in Bildung & Forschung 9 (2020) 2, S. 82-92 |
| Document | full text (484 KB) |
| License of the document |
|
| Keywords (German) | Fachdidaktik; Schule; Gastronomie; Ausbildungsberuf; Berufsbildende Schule; Unterricht; Handlungsorientierter Unterricht; Schulküche; Theorie-Praxis-Beziehung; Fachpraxis; Ernährung und Hauswirtschaft; Hotel- und Gaststättenberuf |
| sub-discipline | Curriculum and Teaching / School Pedagogy Vocational Education and Training |
| Document type | Article (journal) |
| ISSN | 2193-8806; 2196-1662; 21938806; 21961662 |
| Language | German |
| Year of creation | 2020 |
| review status | Peer-Reviewed |
| Abstract (German): | Erlebnisgastronomische Konzepte bieten Potenziale für den fachpraktischen Unterricht mit Auszubildenden gastronomischer Ausbildungsberufe, wenn neben den Konzepten auch fachliche Fragestellungen aufgegriffen werden. Dabei ist - im Sinne eines handlungsorientierten Unterrichts - der handelnde und schüleraktive Umgang mit diesen Inhalten ebenso entscheidend wie die Reflexion der in der Fachpraxis erprobten Elemente der Erlebnisgastronomie. (DIPF/Orig.) |
| Abstract (English): | Event catering concepts offer the potential for practical instruction with trainees in catering professions if subject-specific issues are addressed besides the concepts. In the sense of action-oriented teaching, the active and student-active handling of these contents is just as important as the reflection of the elements of event gastronomy that has been tested in practice. (DIPF/Orig.) |
| other articles of this journal | Haushalt in Bildung & Forschung Jahr: 2020 |
| Statistics | |
| Checksums | checksum comparison as proof of integrity |
| Date of publication | 28.06.2022 |
| Citation | Bredeck, Lina; Kastrup, Julia: Elemente der Erlebnisgastronomie im fachpraktischen Unterricht gastgewerblicher Ausbildungsberufe - In: Haushalt in Bildung & Forschung 9 (2020) 2, S. 82-92 - URN: urn:nbn:de:0111-pedocs-246654 - DOI: 10.25656/01:24665; 10.3224/hibifo.v9i2.07 |